sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Mikä ihmeen Tuulikki Tee? Tässä kertomus.

Tuulikki Tee hedelmän äärellä. Kuva: Jenni Munne <3

Ihanat Tuulikki Tee -blogin ensimmäiset lukijat, minulla on teille kerrottavaa. Saatatte ihmetellä, että mikä tämä blogi oikein on, miksi se on ja kuka sitä oikein kirjoittaa. Kerronkin teille nyt näpsäkästi tarinoiden, että mistä on kyse.

Tuulikki Tee syntyi, kun päätin alkaa soittaa julkisesti laulujani. Projekti alkoi muutama vuosi sitten, kun sain ajatuksen hankkia mandoliinin. Olin soitellut aikaisemmin jo ties mitä, mutta perus kitarat ja pianot eivät tuntuneet niin kivoilta enää. Halusin ottaa haltuun itselle aivan uuden soittimen ja jatkaa musiikillista elämänmatkaa sen avustuksella. Olen tehnyt musiikkia jo hyvin pitkään, lapsuudesta saakka. En ole voinut päättää musiikin tekemisestä, sillä melodioita ja tilutuksia tulee tahtomatta mieleen. Kun hankin mandoliinin, tuntui että kaikkia musiikillisia tuotoksia yhdisti matkan teko ja sellainen haikeus siitä, että perille ei pääse koskaan: matka jatkuu tulevaisuuteen ja sen yli. Huomasin mandoliinia soitellessa, että tietyt teemat ja ajatukset pyörivät usein mielessä.

Halusin edetä jotenkin ja tästä syystä lupasin vuoden 2013 vaihtuessa itselleni, että menen Faces etnofestarien katusoittokisaan 2014 avoimin mielin ja soitan ensimmäistä kertaa julkisesti muutamia laulujani. Oli haasteita: Minun piti keksiä jokin nimi ja se päätyi olemaan Tuulikki Tee. Olin myös peloissani siitä, että miten uskallan soittaa tai miten muistan omat lauluni ulkoa. Kaiken lisäksi kaikki joita olin kysellyt soittokavereiksi joutuivat perumaan osallisuutensa. Siitä sain onneksi oudon kipinän, että "perskeles, mähän menen ja soitan."

Saavuin festareille ja näin paljon tuttuja aikaisempien vuosien etnoiluista. Soittelin alueella vain muutaman kerran, mutta hyvällä menestyksellä: tutut ja ei tutut tulivat katsomaan, äänestivät ja niin vain pääsin finaaliin soittamaan. Nössöilin aika paljon ja finaalimittelössä sanoin ensin soittavani vain yhden laulun, mutta innostuinkin vetämään vielä toisen. Tulin kisassa toiseksi! Pari tuttua tuli kertomaan itkeneensä kun oli niin ihanaa. Kisassa myös soittaneet ja voittaneet Keke & Rosa antoivat kannustavaa ja lämmintä palautetta. Keke kutsui minut Kokkolaan keikallekin ja otin kutsun iloisin mielin vastaan.

Nyt takana on muutamia keikkoja ja kokoajan tulee lisää mahdollisuuksia mukavan leppoisaan tahtiin. Sain myös innostettua soittokaveriksi Petterin, joka vetää tällähetkellä kontrabassoasiat Tuulikki Teessä. Hän myös kannustaa ja auttaa. Jossain kohti alamme äänittelemään omakustannetta, josta kerron lisää myöhemmin!

Tulkaa lueskelemaan myöhemmin lisää juttuja. Kerron täällä tarkempaa tarinaa myöhemmin. Tulossa mm. menneitä ja tulevia keikkapäivämääriä, sekä paljon muita kertomuksia ja kuvia liittyen tähän kaikkeen.


Terveisin
PilviEi kommentteja:

Lähetä kommentti